Dec 4, 2009

Airsoft BB Ballistic Test B

Εθελοντές χρησιμοποιήθηκαν για να διαπιστωθούν τα αποτελέσματα της πρόσκρουσης ενός ΒΒ στο ανθρώπινο σώμα. Οι συνθήκες του πειράματος σε γενικές γραμμές έχουν ως εξής:

Οι εθελοντές εβλήθησαν σε απόσταση 5 μέτρων με ΒΒ .20gr από μαλακό πλαστικό και .27gr BBBMax από σκληρό βιοδιασπούμενο υλικό με ταχύτητες 130 και 170 m/sec. στο μπροστινό μέρος του μηρού, καλυμμένο με το ύφασμα μιας κανονικής BDU. Σε όλη την διάρκεια των δοκιμών υπήρχε ιατρική παρουσία, η οποία συνεχίστηκε με παρακολούθηση των τραυμάτων για τέσσερεις μέρες.

Μπορούμε να χωρίσομε τα ΒΒ σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τα "μαλακά" και τα "σκληρά". Τα μαλακά χάνουν το αρχικό τους σχήμα σε μεγάλο βαθμό την στιγμή της πρόσκρουσης, ενώ στα σκληρά το αρχικό σχήμα μένει σχεδόν αναλλοίωτο.


Αποτελέσματα βολής με 170 m/sec από BBs .20gr & .27gr

Ερμηνεύοντας την παραπάνω αποκαλυπτική φωτογραφία διαπιστώνομε ότι τα μαλακά ΒΒ δημιουργούν μεγαλύτερης έκτασης τραύμα το οποίο και παραμένει για περισσότερο χρόνο. Αντίθετα  με αυτό  που θα περίμενε κάποιος, τα σκληρά ΒΒ, ανεξάρτητα του βάρους τους, δημιουργούν μικρότερης έκτασης τραύμα το οποίο και παραμένει για λιγότερο χρόνο.
Related Posts with Thumbnails