Aug 6, 2009

Airsoft One

Εισαγωγή στο κόσμο του Airsoft.
Συγχαρητήρια, αποκτήσατε ένα αεροβόλο, πιστό αντίγραφο κάποιου πραγματικού όπλου που ρίχνει πλαστικά σφαιράκια 6 χιλ. με ταχύτητα που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 100-120 μ/δευτ. Η προσεκτική, υπεύθυνη και ασφαλής χρήση αυτού του αεροβόλου μπορεί να προσφέρει ατελείωτες ώρες άθλησης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Αντίθετα, η ανεύθυνη, επιπόλαιη και απρόσεκτη χρήση θα προκαλέσει αργά ή γρήγορα μικρά και μεγάλα προβλήματα σε σας και τους γύρω σας.

Θερμή παράκληση να διαβάσετε προσεκτικά και να τηρείτε πάντοτε τις παρακάτω βασικές οδηγίες ασφαλείας.

Μεταφορά.
Όλα τα όπλα πρέπει να μεταφέρονται και να αποθηκεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκαλούνται οι περίοικοι, δηλαδή σε κλειστή θήκη για να μην είναι άμεσα ορατά από τρίτους.
Γεμιστήρες, μπαταρίες, αέριο και σφαιράκια πρέπει να είναι σε χωριστή θήκη. Ιδιαίτερη προσοχή στην μεταφορά του αερίου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσονται στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Αν δεν υπάρχει ειδική θήκη, φρόνιμο είναι η μεταφορά του όπλου να γίνεται στην εργοστασιακή συσκευασία.
Ο φλογοκρύπτης να φέρει την τάπα έντονου χρώματος, αν αυτή συνοδεύει το όπλο, κατά την μεταφορά αλλά και κάθε στιγμή που δεν χρησιμοποιείται.

Περιοχές χρήσης.
Η χρήση των αεροβόλων πρέπει να γίνεται σε ασφαλείς, κλειστές σε τρίτους, περιοχές.
Η διοργάνωση παιχνιδιών να γίνεται με ιδιαίτερα σχολαστικό σχεδιασμό ώστε να ασφαλίζεται η περιοχή της συνάντησης. Μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την ασφάλιση της περιοχής και της οργάνωσης είναι η λεπτομερής ενημέρωση των περιοίκων αλλά και του οικείου αστυνομικού τμήματος για τον χώρο και το χρόνο του παιχνιδιού και η τοποθέτηση πινακίδων ή και ταινίας οριοθέτησης του χώρου, όπου είναι δυνατόν.
Πολύ σημαντική είναι η επιλογή του χώρου. Για παράδειγμα να αποφεύγονται σημεία κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους, πάρκα, σπίτια, εξοχικές κατοικίες κλπ.

Ασφάλεια.
Τα γυαλιά και οι μάσκες προστασίας πρέπει να έχουν προδιαγραφές κατά ASTM F 1776-01, ANSI 87.1 2003, MIL-V-43511C και να φοριούνται συνεχώς καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Όχι υπερβολές και ακρότητες στα FPS. Τα παιχνίδια πρέπει να είναι διασκεδαστικά και ευχάριστα για όλους.
Τα όπλα αποθηκεύονται άδεια, χωρίς γεμιστήρα και μπαταρία ή αέριο, με τον επιλογέα βολής στο SAFE.
Τα όπλα να τοποθετούνται σε τέτοιο σημείο ώστε να είναι αδύνατη η πρόσβαση σε αυτά, από παιδιά.
Κανένας κάτω των 18 ετών δεν πρέπει να κατέχει ή να χρησιμοποιεί αεροβόλο όπλο.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Related Posts with Thumbnails